top of page
Antique Pocket Watch

Ja, dette er Haubitz Låve. Dette var et ammunisjonslager som gikk i lufta under invasjonen 9.April 1940. Tyskerne bygget det om til et større artilleri-skur like etter okkupasjonen. Om dere titter inn ser dere kveldens festlokale, men også en rekke aktiviteter som vitner om en tid som er over. Og selv om tiden går forbi, og mennesker forsvinner, er det som om noe fremdeles henger igjen.

Ja… husker dere den kvinnen jeg nevnte? Hun som vet siste del av koden til skatten? Vel.. vi vet ikke helt hvem hun er. Men de ansatte her på Haubitz Hall har likevel blitt kjent med henne. Ingen har sett henne, ingen kjenner hennes navn. Men hun deltar på hver eneste begivenhet som finner sted. På stille kvelder høres høye hæler spasere over gulvet, gjenstander forflytter seg dramatisk og i sneen dukker det opp fotspor som ikke kan kobles til de levende gjestene. Hennes energi er så sterk at det under hvert eneste arrangement serveres et glass vin til henne på etasjen over scenen. Om ikke dette blir gjort forekommer det alltid uhell og ulykke.


Jeg har en følelse av at hun vil hjelpe oss å finne siste tall til koden. Finn et sted her inne hvor en kvinne tydeligvis har sittet. Et sted hvor en diva kan forberede seg til en glamorøs aften, preget av konjakk og roser fra beundrere. Kanskje hun har notert seg siste tall her? Med penn eller blekk.

skattejakt logo 2.png
Haubitz+Hall_logo.png
bottom of page